Sittemmin se osoittautui Sara la Fountainin reseptiksi. Joka näemmä löytyy myös hänen blogistaan joulukakkureseptinä. JA näköjään muruseos on tuplattu siinä sekä lisätty kardemummaa.
No, hän on ilmeisesti tuunannu reseptiä.
http://saralafountain.com/food/recipe-christmas-coffee-cake/
Tämä on sellanen kahvikakkuresepti, johon palaan aina uudelleen. Kakku on todella iso, joten paistamisessa käytettävän vuoan pitää olla vedoltaan sellanen kakslitranen. Resepti näyttää löytyvän muidenkin bloggareiden blogeista variaatioineen päivineen.
Tämän kakun ehdoton suola on suola, vanilija-aromi, muscovadosokeri ja tiraus kanelia.
Käytin jauhoina spelttijauhoja. Lopputulos on koostumukseltaan rouhea, tumma ja robusti.
Aika matalaksi jäi, noi spelttijauhot on varmaan aika raskaita. Murotaikina näytää menneen aika pohjalle.
Kannattaa tehdä vaan tavallisilla vehnäjauhoilla.
200g voita
3 dl sokeria
3 munaa
2 tl vanilija-aromia2 1/2 dl kermaviiliä
5 1/2 dl vehnäjauoja
2 tl leivnjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
Vaahdota voi ja sokeri
Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen
Lisää vanilija, kermaviili ja sekoita
Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola
Yhdistä jauhot voisokeri/muna/kermaviiliseokseen.Valmista seuraavaksi murotaikina:
Murotaikina:
1 1/2 dl tummaa muscovadosokeria
1 dl jauhoja
2 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl voita
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 dl vaahterasiirappia
Vaahdota voi ja sokeri
Lisää munat yksitellen voimakkasti vatkaten
Lisää vanilija, kermaviili ja sekoita hyvin
Sekoita jauhot,leivijauhot, ruokasooda ja suola
Lisää jauhoseos taikinaan.
Täytä voideltu irtopohjavuoka puolilleen ensin varsinaisella taikinalla ja ripottele puolet murotaikinasta päälle.
Paista 180- astetta 45 min-1 h
Kun kakku on jäähtynyt, kuorruta se tomusokeri/siirappi seoksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti