maanantai 28. maaliskuuta 2011

Täytetyt lantut - RäätiköiPaikallisessa Sanomassa on ollut usein himskutin hyviä reseptejä. Syykin löytyi.

Täytyy kehua noita Kotimaiset Kasvikset ry:n sivuja: kehu, kehu.

Tuli melkein reseptiähky, kun kahlasin niitä läpi.

Yleensä olen täytellyt kesäkurpitsaa, paprikaa, omenoita, avokadoja, herkkusieniä ja peruni tietty.
Muistan kerran Kreikassa syöneeni  sellasia isoja täytettyjä perunoita, joihin oli tungettu kaniininlihasörsseliä. Reikä oli kairattu kuin omenaporalla perunaan pituussunnassa eli siinä meni sellanen tunneli, johon oli tungettu lihaa. Ei paha.goodness gracious


Täytetyt lantut:

Katso ohje täältä

Sen verran vielä että,  rasvasta ei puhuta ohjeessa mitään. Laitoin vähän öljyä tohon täytteeseen paistaessani sitä, koska pekoni oli aika rasvatonta.

Alle euron lanttu - Vauuu!!!


Paistoin siihen kylkeen porsaankyljykset, jotka muhitin uunissa erittäin kypsiksi.

Joulunen olo tuli syödessä, varmaan ton lantun, sinapin ja possun syytä.

- No, jouluhan nyt vielä melkein on, jos ulos kattoo.


4 kommenttia:

 1. Mulla on pussillinen kaskinauriita jääkaapissa. Ajattelin laittaa ne uuniin muhimaan pariksi tunniksi, mut taidanpa kokeilla tätä. Pakkasessa olis puolentoista kilon possun lapa.Siinäpä sitten olisi taas yhden päivän sapuskat suunniteltu!

  VastaaPoista
 2. Possunlapa on hyvää. Sellasta köyhän miehen kinkkua. Toivottavasti siinä on edes vähän rasvaa! Kyllä se nyt niin vaan on ettei mikään maistu miltään ilman rasvaa :)

  VastaaPoista
 3. Possun lapa on hyvää, varsinkin kun sen kypsentää hitaasti miedolla lämmöllä niin, että rasvat tirisevät. Tina Nordströmhän aina sanoo, että lihassa pitää olla rasvaa ja makoisammat palat löytää luun vierestä. Olen vuosikaudet suosinut grillilihaksi ulkofilettä ja löytänyt nyt uudelleen kunnon viljapossun kasslerin. Sen kun itse maustaa niin ei ole possun voittanutta!

  VastaaPoista
 4. Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että kasler on parasta grillattavaa kesällä. Varsinkin jos saa maustamatonta ja voi marinoida itte. Filepihvejä on aivan turha ruveta grillaamaan. Ne menevät aina liian kuivaksi ja grilliä on ihan turha laittaa päälle parin minuutin takia (jos sit ei valmista koko menuuta rillaamalla)

  VastaaPoista