sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Täysin munatonta meininkiä - SITRUUNAPULLIA



Syö pullia, ne kasvattaa... lihaksia
 
Tämä on Karolta - joskus 95.
Kopiosta päätellen peräisin "Kotileipurin lämpimäiset" , vehnäset osiosta.
Nää on jotain sellasia kortteja...
Tämä on nerokas resepti. Vähän niinku munkki, muttei kuitenkaan.
Sitruunaa näkyy käytettävän aika vähän pullan mausteena . Miksköhän.
Nää vois olla vaikka pääsiäispullia.

30 kpl

50g hiivaa
100g voita
2 1/2 dl maitoa
1/4 tl suolaa
3 rkl sokeria
n. 7 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 dl kermaa tai maitoa
1 keltuainen (uups! olihan tässä yks keltuainen, ei tartte panna, jos ei halua)
2 tl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1/2- 1 sitruuna

Pinnalle:
25 g voisulaa
sokeria

Sulata rasva, anna jäähtyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon
Lisää suola ja sokeri
Lisää melkein kaikki jauhot
Lisää rasva
Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista
Kohota taikinaa n. 20 minuuttia

Valmista täyte:
Sekoita kattilassa kaikki täytteen aineet paitsi sitruunaa.
Keitä hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee.
Lisää sitruunamehua maun mukaan ja jäähdytä.(Sitruunankuorta kannattaa raastaa myös vähän joukkoon)

Vaivaa taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä kakkuja.
Laita lusikallinen kiisseliä jokaiselle ja taita kiinni puolikuuksi.
Painele liitokset tiiviiksi esim. haarukalla.
Nostata n. 40 min
Paista 200-asteessa 10-15 min
Sivele pullat kuumina voisulalla ja kasta ne sokeriin.
Jäähdytä ritilällä.

Pullat voi pakastaa ilman sokerikuorrutetta. Ne voi sulattaa miedonlämpöisessä uunissa ja sokeroida sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti