Savustetun tai uunilohen seuraksi tulee melkein aina keitettyä perunoita. Eikä siinä mittään. Perunat ovat erinomaisia tähän aikaan vuodesta, kuten muutkin juurekset.
Nyt kuitenkin laitoin munakasta. Ohje on hieman muunneltu ja se on peräisin Valion sivuilta.
http://www.valio.fi/reseptit/pinaattifritatta/
Kylmä valkoinen joko kermaviili- tai jugurttikastike mausteineen ja yrtteineen kruunaa kalaruuan. Tein kastikkeen kreikkalaisesta jugurtista ja vuohenjuustosta.
Koska ulkona satoin emme päässet savustamaan. Laitoin lohifileen uuniin.
Tein fileeseen ristikkäisiä viiltoja ja mausteeksi suolaa, pippuria, soijakastiketta, seesaminsiemeniä ja hunajaa. Sitten vielä sitruunaviipaleita ja yrttejä. Mausteet jäävät mukavasti lillumaan viiltoihin ja kala saa enemmän makua.
Munakas
50 g
|
pinaattia
|
5 kpl
|
kananmunaa
|
0,5dl
|
Valio kevyt maito
|
suolaa maun mukaan
| |
mustapippuria
yrttejä
| |
1 rkl
|
oliiviöljyä
|
1 dl
|
Raastettua juustoa päälle
|
Huuhdo pinaatit ja leikkaa paksuimmat lehtiruodit pois.
Riko kananmunat kulhoon. Lisää maito, suola ja pippuri ja yrtit.
Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kuumenna öljy uuninkestävällä paistinpannulla
Lisää pinaatti ja hämmentele hetki.
Kaada päälle munaseos ja sekoittele munakasta hetki, niin että se irtoaa pohjasta.
Lisää juustoraaste päälle.
Nosta pannu 200 asteiseen uuniin ja kypsennä loppuun 10-15 minuuttia.
Vuohenjuustojugurttikastike:
100g vuohenjuustoa
2 dl kreikkalaistajugurttia
2 valkosipulinkynttä, hienoksi silputtuna
0,5 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl sitruunamehua
pippuria
suolaa, jos on tarvis
2 rkl hienonnettua basilikaa
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja laitetaan hetkeksi tekeytymään jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti