Eikä sitten presidentinvaaleista sen enempää, vaan nyt paistetaan plättejä.
Jenkeissä pannukakkutaikina tehtiin aina valmiista jauhoseoksesta.
Ja paistamiselle oli ainakin meidän perheessä tähän tarkoitukseen tefloninen tasopannu (töpseli vaan seinään). Paistamisessa ei käytetty lainkaan rasvaa. Isossa panussa tuli ainakin kahdeksan pannukakkua kerralla.
Tämä ao. resepti on Myllyn Paras sivulta. Hyvä ohje!
Ohje:
noin 15 kpl amerikkalaista kokoa tai 30-40 pientä
3 | munaa | |
2-3 | rkl | fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa |
5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
3 | tl | leivinjauhetta |
1 | tl | vaniljasokeria |
½ | tl | suolaa |
2-3 | dl | maitoa |
2 | dl | piimää tai kermaviiliä |
½ | dl | voisulaa tai öljyä |
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.
Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan senttimetrin paksuisia lettuja.
Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helposti.
Käytä paistamiseen rasvaa.
Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä.
Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.
Kyllä siihen vähän voitakin kuuluu laittaa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti