maanantai 27. elokuuta 2012

Marinoidut herkkusienet grillissä



Grillatut sienet

















Reseptistä löytyy lempiyhdistelmäni: seesami, soija, hunaja ja tuore inkivääri.
  


Resepti:

0, 5 kg esim. isoja grilliherkkusieniä tai esim. herkkutatteja
4 rkl sherryä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl ruohosipulia (hienonnettuna)
4 tl seesaminsiemeniä
4 tl tuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
2 tl seesamiöljyä
2 rkl hunajaa
1sitruuna viipaleina (maustamiseen)
ruohosipulia koristeeksi päälle


Sekoita keskenään kaikki kastikkeen aineet.
Poista sienistä jalat .Sekoita sienet kastikkeen kanssa sekaisin.
Huokoinen herkkusieni imee helposti itseensä kastiketta, mutta liian kauan niitä ei parane soossissa lilluttaa. n. 5 min riittää (muutoin sienistä alkaa tulemaan nesteet ulos)
Grillaa sieniä muutamia minuutteja kummaltakin puolelta esim. varrastikuissa.
Valmiiden sienien päälle hieman sitruunamehua ja hienonnettua ruohosipulia.

Halutessasi voit maustaa sienet suolalla, mutta soija ja sitruuna antavat jo itsessään suolaisaa meininkiä.

 Sienien jalat voi valmistaa vaikka keitoksi tai tehdä niistä kastikkeen.










  
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti