sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Amerikkalainen appelsiinijuustokakku

 



 


 
Voitele irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 24 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.
Valmista taikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Notkista tuorejuustot kulhossa. Sekoita joukkoon kaikki täytteen aineet. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Nosta kakku jäähtymään ritilälle. Anna kakun vetäytyä hyvin ennen tarjoilua.

Tätä ohjetta voi varmaan varioida mielensä mukaan, vaihtamalla appelsiinituorejuuston johonkin toiseen mieleiseensä makuun. Yksinkertainen ja hyvä resepti, Yhteishyvän reseptisivustolta. Ja mikä parasta kakku valmistetaan kokonaisuudessaan uunissa. Ei tarvitse odottaa hyytymisiä ja pähkäillä miten sitä liivatejauhetta taas käytettiinkään ja piparitkin voi syödä sitten joskus muulloin kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti