keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Silakat espanjalaisittain - boquerones



¿Dónde están las aceitunas y las alcaparras? No sé .



















Tämän resepsin nerokkuus piilee siinä, että silakat ovat syötävissä hetimiten puolentunnin päästä. Silakat kypsennetään siis ennen marinointia.


500 g silakkafileitä
1 tl suolaa

Marinadi
1 kpl sitruunaa
2 rkl tuoretta timjamia
6 kpl oliiveja
1 rkl kapriksia
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Ripottele silakoille suolaa ja sujauta kalat öljyttyyn halsteriin. Anna maustua mielellään vähintään puoli tuntia.
Grillaa kalat kypsiksi, irrota ne halsterista ja siirrä tarjoiluvadille.
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja riivi timjamista lehdet. Viipaloi oliivit. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja kaada silakoiden päälle.
Anna maustua viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Resepti on peräisin maku.fi sivulta:

http://www.maku.fi/resepti/silakat-espanjan-tapaan

Se löytyy myös Paul Svenssonin uudesta Grilli kuumana kirjasta


Reseptistä sen verran vielä että paistoin silakat pannulla (ne voi myös kypsentää uunissa).
Hyödynsin myös sitruunanmehun ja laitoin ättikaa vähän vähemmän.
Chiliä ja valkosipulia voi lisätä joukkoon antamaan potkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti