lauantai 11. helmikuuta 2012

Uunilohta vihreällä mojolla

Käytin vihreää mojoa maustamaan uunilohta. Tuunasin kalaa enemmänkin.
Suolasin ja pippuroin fileen ensin ja sen jälkeen tein siihen viiltoja, joihin tungin situunaviipaleita.
Lopuksi ripsuttelin vielä vihreää mojo-soossia päälle ja annoin hetken
marinoitua/raakakypsyä ennen uuniinlaittoa.


Tämä on yhden vihreän MOJO-kastikeen resepti (persiljapohjainen)

 MOJO DE PEREJIL

A handfull of  parsley (kourallinen persiljaa)
5 cloves of garlic (5 valkosipulin kynttä)
A little glass of olive oil (pieni kupillinen oliiviöljyä)
½ teaspoon of ground cummin ( ½ tl jauhettua juustokuminaa)
3 teaspoons of vinegar (3 tl viinietikkaa)
1 pinch of salt (hyppysellinen suolaa)

The parsley (previously chopped) the garlic, the cumin and the salt are pounded in the mortar.
add the oil and vinegar while you continue pounding.

Persilja, valkosipuli, kumina ja suola murskataan morttelissa. Öljy ja viinietikka lisätään ja sekoitetaan hyvin ja jauhetaan edelleen morttelissa, kunnes mojo on valmista.

Vihreää mojoa nautitaan usein kalan kanssa. Sopii kyllä monen muunkin jutun
 kanssa (leipä, salaatti, munakas jne.) ja maustamaan ruokia.

Resepti on peräisin Mojos of Canary Islands (Blanca Moreno Mendez)




Mojoa saa myös tällaisena valmiina konsentraattina, jota voi laimentaa mielensä mukaan oliiviöljyllä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti