perjantai 4. maaliskuuta 2011

Suosikkisalaatti



Olen ostanut vuonna -89 keittokirjasarjan, jonka nimi on suurellisesti
 Suurisalaatti-, Suurileivonta- ja Suurisäilöntäkirja (FORMA).

 Hyviä reseptejä, joista muutamat ovat tulleet jäädäkseen.

Nämä kirjat ovat suurimmaksi osaksi ICA-koekeittiön aikaansaanooksia. ICA on käsittääkseni jonkinmoinen ruotsalainen "Pirkka"  ja nettisivut löytyy siis tänä päivänäkin resepteineen et vinkkeineen päivineen.

Tätä perunasalaattia salaattikirjasta on tullut väsättyä niin jouluna kuin juhannuksena, ja se toimii.
Noi marinoidut sipulirenkaat antaa sellasen extra potkun.

Karppaajahan voisi tehdä tämän vaikka kukkakaalista ja kruunata koko komeuden paistetulla pekonilla tai savukyljellä. Eller hur ?

Ilman sen suurempia esittelyjä, vasso kuu:

Suosikkisalaatti


4:lle

10-12 pientä perunaa
vettä ja suolaa
2 keitettyä munaa
4 viipaletta kinkkua

Sipulit marinadissa:

1 sipula
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl chilipippuria
1/2 tl suolaa, pippuria

 Kastike:

1 dl öljyä
2 dl kuohukermaa
suolaa
1 tl chilipippuria
1/4 tl currya
1 dl kermaviiliä tai smetanaa
20 vihreää oliivia

Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä.
Viipaloi sipulit ja laita ne marinaadiin.
Kuori munat ja lohko ne. Suikaloi kinkku.
Lämmitä kattilassa öljy, kerma ja mausteet.
Keitä kastiketta muutama minuutti ilman kantta, jotta se sakenee.
Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen kermaviili tai smetana.
Viipaloi perunat suurelle vadille ja kaada kastike päälle.
Koristele marinoiduilla sipulirenkailla, munalohkoilla,
kinkulla ja oliiveilla.
Tarjoa lounaaksi kylmänä tai lämpimänä hyvän leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti