torstai 24. helmikuuta 2011

My name is Pihvi, Juures Pihvi






Pastanjauhannassa etsitään hyvää juurespihviohjetta. Tässä minusta hyvä resepti.
Se antaa tekijälleen vapaat kädet juuresten suhteen. Jääkaapista löytyi perunaa, porkkanaa, punajuurta ja yksi sipuli. Perunat olivat niin "siistejä" etten edes kuorinut niitä.

 Ja siitä se ajatus sitten lähti.... Ei muuta kuin raastin esiin !

Ainekset

300g juureksia (n. puoli litraa raasteena)
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 dl kermaa
1 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
muskottipähkinää
persiljaa
mustapippuria
2 kananmunaa
voita paistamiseen

Kuori ja raasta valitsemasi juurekset.
Kuori sipuli ja hienonna se.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia siinä hetki.
Lisää juuresraaste ja jatka kypsentämistä muutama minuutti. Jäähdytä.
Turvota korppujauhot kermassa.
Lisää sitten mausteet, munat ja jäähtynyt juuresseos.
Sekoita hyvin ja tarkista maku.
Paista voissa ohukaispannussa.

Hyvä lisäke pihveille on kermaviilikastike, joka on maustettu suolalla, sokerilla, sinapilla, mustapippurilla sekä valkosipulilla.

Resepti on peräisin Puutarhasta pöytään (Weilin&Göös) kirjasta.




3 kommenttia:

  1. Hienoa! Pihvien rakenne näyttäisi just hyvältä, ja punajuuri tuo vielä mukavasti väriä. <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos aivan ihanasta ohjeesta!!Tässä iltamyöhään paistan nelinkertaista taikinaa ohjeesta... Myös miehelle maistui kasvispihvit porkkana/lanttu/nauris/porkkana/punajuuri.

    VastaaPoista
  3. Tää on just niin hieno resepti, sitä voi muokata ihan sen mukaan mitä tekee mieli. Ja kuka kieltää tekemään pihvit esim. pelkästä nauriista tai lantusta ja maustamaan esim pekonilla ja timjamilla ? Joulun aikaan joulun mausteita ? Sitähän ruuanlaitto on : luovuutta kehiin enämpi :)

    VastaaPoista