perjantai 11. maaliskuuta 2011

Pinaattifetajuustopiirakka





Pakko oli nirhasta vähän  - Heti


Täytyy varmaan kohta vaihtaa blogin nimeksi :

Kippari Kalle kokkailee et antteks nyssi vaa oikken kauhian pali :)

"Wikipedia kertoo, että vuonna 1870 mitattiin pinaatin rautapitoisuus ja tulokseksi saatiin pilkkuvirheen takia hämmästyttävän korkea arvo. Tähän perustui liian optimistinen uskomus pinaatin terveellisyydestä, jonka perusteella v. 1929 syntynyt sarjakuvasankari Kippari-Kalle syö aina hätätilassa purkillisen säilykepinaattia"
-RSS 

Mitähän muuta se Painovirhe Paholainen meille syöttää, en halua edes tietää ...

Tässä on piirakkaresepti, jonka olen saanut rouva Luttikheddelta. Terveisiä vaan Hollanderiaan, jossa tulppaanit jo varmaan kukkii.

 Kasvihuoneessani kasvaa kesäisin tarhamaltsaa (käytän kuten pinaattia). Yksivuotinen kasvi, joka siementää itsensä joka vuosi rikkaruohon lailla. Syy on oma laiskuuteni. Korjaan edellisvuoden raadot pois vasta keväällä, jolloin siemenet varisevat multaan. Sitten myöhemmin kesällä kuokin pikku taimia pois hullun lailla, jotta muillakin kasveilla olisi tilaa kasvaa. Olen yrittänyt siirtää taimia kasvamaan haluamaani paikkaan. Mutta sepä ei olekaan ihan helppoa. Itsepäinen kasvi haluaa kasvaa juuri siinä missä se itse on päättänyt maallisen taivalluksensa aloittaa.

Tämä resepti on peräisin kirjasta Maukasta ruokaa kotikeittiöstä. Muistan että olen selannut kirjan kerran läpi ja siinä oli hienoja ohjeita. Mm. pizza, jonka pohjassa ei oltu käytetty lainkaan hiivaa. Laitan sen joku kerta myös tänne blogiin.


POHJA:

2 dl vettä
100 g margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta

TÄYTE:

200-300 g pinaatinlehtiä ryöpättynä (pakastepylpyrät käy myös)
1 prk fetaa (n. 200g)
1/2 dl ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä
8-10 kirsikkatomaattia
1-2 dl juustoraastetta


Vesi ja rasva kiehuvaksi kattilassa.
Lisää kiehuvaan seokseen jauhot puuhaarukalla rivakasti sekoittaen.
Sekoita kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä n.5 min.
Lisää munat yksitellen, voimakkaasti sekoittaen. Lisää suola ja leivinjauhe.
Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (24-27 cm halkaisija)
Leikkaa kiehautetut ja valutetut pinaatinlehdet piennemmäksi.
Levitä pinaatti, fetajuusto pohjalle ja ripottele ruohosipuli ja valkosipulinkynnet (pienityt) päälle sekä tomaatit.
Lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 225 -asteisessa uunissa 20-25 min


Reunat jäi tällä kertaa melko matalaksi, tein piirakan hieman liian laakeaan vuokaan
 




2 kommenttia: