Näin joulun alla, kun Strömsön keittiössä valmistettiin vaaleita pikkuleipiä mummon reseptillä.
Siinä käytettiin nostatusaineena hirvensarvisuolaa. Taikinaa oli aivan valtava määrä ja sitä
sekoteltiin kaksin vai oliko se nyt peräti nelin käsin,
Strömsöön tyyliin. Ojo joi jo joi!
Strömsöön tyyliin. Ojo joi jo joi!
Lopputuloksena oli kauniita vaaleita, ilmeisen rapsakkoja pikkuleipiä.
Yritin hakea reseptiä netistä, mutten löytänyt.
Ei hätiä mitiä. Päätin tehdä sitten ässiä.
Yritin hakea reseptiä netistä, mutten löytänyt.
Ei hätiä mitiä. Päätin tehdä sitten ässiä.
Valitsin ohjeista kaikkein yksinkertaisimman.. Reseptissä ei ole mitään ylimääräisiä sötkötyksia joukossa. Ei edes leivinjauhetta eikä niitä pyöritellä edes kanelikokeriseoksessa.
Taikinaa tulee tolla reseptillä iso määrä, joten sen voi vaikka puolittaa. Koostumukseltaan se on melko löysää ja itse käytin pursotinta apuna.
Länsirannikon pahikset jäähyllä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti