torstai 27. tammikuuta 2011

Taatelintallaajan kakku


Ace of  Dates
 Tässä minulle se ainoa ja oikea taatelikakun resepti. Se on peräisin äidiltäni ja olen hukannutkin ohjeen muutamaan otteeseen ja joutunut pyytelemään sitä uudelleen. Tätä kakkua on leivottu useimmiten jouluksi, mutta sain inspiraation leipoa sitä nyt, kun bongasin taatelit ruokakaapistani. Tällä kertaa taatelit olivat sellaisia pirkan pehmeitä. Sellanen kuivattu laatta käy myös ihan hyvin, jollei sitten kammoksu niitä mömmöjä, joita siihen on laitettu (lisäaineita)

175g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200g voita tai margariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl hapanta kermaa (tuorekin käy)
2 tl soodaa
3 1/2 dl jauhoja
1 tl vanilijasokeria

Pieni taatelit kattilaan lisää vesi ja keitä pehmeiksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää voi kuumaan seokseen sulamaan. Jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kerma ja vehnäjauhot, joihin on lisätty sooda.
Lisää jäähtynyt taateli-rasvaseos taikinan joukkoon.

Kypsennä hyvin voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175-asteessa uunin alaosassa, tunti.
Loppuvaiheessa lämpötilaa voi hieman laskea, jos tuntuu että kakku saa liikaa väriä.

Kakku säilyy hyvin kylmässä ja pakastettunakin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti