Ace of Dates |
175g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200g voita tai margariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl hapanta kermaa (tuorekin käy)
2 tl soodaa
3 1/2 dl jauhoja
1 tl vanilijasokeria
Pieni taatelit kattilaan lisää vesi ja keitä pehmeiksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää voi kuumaan seokseen sulamaan. Jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kerma ja vehnäjauhot, joihin on lisätty sooda.
Lisää jäähtynyt taateli-rasvaseos taikinan joukkoon.
Kypsennä hyvin voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175-asteessa uunin alaosassa, tunti.
Loppuvaiheessa lämpötilaa voi hieman laskea, jos tuntuu että kakku saa liikaa väriä.
Kakku säilyy hyvin kylmässä ja pakastettunakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti