maanantai 31. tammikuuta 2011

Leipää (ja suolaa haavoihin)

Pannukakkua tuli mutta hyvää 
 Reseptit on tosiaan tarkoitettu noudatettaviksi. Ainakin leipomisessa . Joku on jo tehnyt kokeilut ja hokannut lainalaisuudet, joilla homma toimii. Polkupyörää ei tarvitse siis keksiä uudelleen.
Millon on ukonilmaa ja ties mitä auringonpilkkuja, joita voi syyttää epäonnistuneista leipomuksista.
Kun otetaan mukaan vielä nämä kodin laitteet, jotka kehitys on tuonut tullessaan, on soppa valmis. Näppituntuma häviää mutta järjenkäyttö on edelleen sallittua.

Innostuin leivän leipomisesta n. vuosi sitten kun luin eräästä kokkauslehdestä Jonas Eiringin haastattelun, jossa hän antoi vinkkejä. Näillä vinkeillä olen saanut aikaan suht hyvää leipää, vaihtelevasti. Sitten kun sain vielä yleiskoneen, niin avot ! Ei sitä sitkoa jaksa kukaan vaivata taikinaan käsin. MUTTA, ei sitä taikinaa saa liikaakaan vaivata. Luulen että olen sortunut siihen muutaman kerran ja leivästä tulee silloin pannukakku.

Tässä linkki hänen ohjeeseensa:
 http://www.eiring.fi/suomea.php?s=1235560802161


Kakko



sämpylöi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti