Parhaimmillan kakku on, kuinkas ollakkaan, vasta seuraavana päivänä.
Pohja
150 g voita ja margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
6rkl appelsiinimehua (tai sitruuna)
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Lisää mehu ja kuivat aineet, jotka on sekoitettu keskenään.
Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuuassa 175-asteessa n. 30 min
Täyte
1 dl ranskankermaa
1/2 dl kinuskikastiketta
Kuorrutus:
3 dl tomusokeria
2 1/2 rkl appelsiinimehua
kinuskikastiketta raidottamiseen
Jäähtynyt kakku halkaistaan ja ennen täyttämistä pohjimmaista levyä kostutetaan hieman appelsiinimehulla.
Tomusokeri kuorrutus levitetään kakun päälle. Voit antaa sen valua hieman yli reunan.
Tee raidat kinuskikastikkeella tomusokerikuorrutteen päälle. Sen jälkeen tee esim. lusikan kärjellä vedot ensin vaakasuorassa ja sitten pystysuorassa kautta kakun. Voit tehdä useamman kerran nuo vedot lusikalla, jolloin saat aikaan vielä pienempää kuviota.
Tässä vielä pari kuvaa selvennökseksi tohon marmorointiin
Vaihe1 |
Vaihe2 |
Kiitos tästä.Mistähän tämä resepti lie alunperin
VastaaPoistaperäisin kun minulla on ollut ihan sama mutta kadotin sen.Sain tämän parikymmentä vuotta sitten Savossa eräältä kollegalta.
Minäkin olen kadottanut ohjeen pariin otteeseen, mutta olen aina saanut sen uudelleen parilta ystävältäni, jotka väsäävät samaa torttua. On se vaan niin hyvää! -J
VastaaPoistaOnko väliä minkälaista kinuskikastiketta käyttää?
VastaaPoistaValion kinuskikastike on mielestäni paras, jos ei sitten halua itse valmistaa.
Poista