maanantai 9. huhtikuuta 2012

Moussaka (ilman lihaa) on lampaan kaveri




Tämä on huomattavasti kevyempi versio perinteisestä moussakasta, jossa koisot paistetaan ensin yksitellen öljyssä. Eilen kun laitoin lampaanpaistin uuniin sain idean että perinteisten valkosipuliperunoiden tilalle valmistankin jotain muuta. Jääkaapissa oli kaksi munakoisoa.

2 munakoisoa

leikkaa koisot n. 1 cm paksuisiksi viipalaeiksi ja keitä niitä 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
Valuta siivilässä.

tomaattikastike:

1 sipuli
öljyä
purkillinen tomaattimurskaa 400g
2 valkosipunkynttä
2 tl mustapippuria
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
n. 1 rkl kuivattuja yrttejä yhteensä esim.oregano, rosmariini, timjami
2-3 rkl korppujauhoja

Kuullota sipuli tilkassa öljyä tai voita. Lisää tomaattimurska ja mausteet.
Lisää lopuksi korppujauhot, jotta saat tanakan kastikkeen. Tarkista maku.

valkokastike:

3 rkl öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
suolaa
pippuria
n. 200 g juustoraastetta
1 muna

Valmista valkokastike kattilassa tai paistinpannulla lisäämällä kuumaan öljyyn jauhot sekoittaen hyvin. Lisää maito sekoittaen. Keitä muutamia minuutteja ja mausta.
Lisää hieman maitoa, mikäli kastike tuntuu liian paksulta.
Lisää lopuksi juustoraaste.
Muna sekoitetaan vasta jäähtyneeseen valkokastikkeeseen.

Kokoa moussaka uunivuokaan:

Voitele vuoka pienellä määrällä öljyä, lado munakoisot pohjalle ja lisää tomaattikastike niiden päälle. Kaada lopuksi valkokastike koko komeuden päälle. Voit ripotella hieman juustoraastetta pinnalle.

Paista n. 45 min 175-asteessa tai kunnes paistos on saanut kauniin värin.


1 kommentti: