perjantai 3. elokuuta 2012

Kesäkurpitsajuustokeitto

















Resepti

1 kesäkurpitsa
1 rkl öljyä
1 l kanalientä
1 pkt sulatejuustoa  (esim. koskenlaskijaa)
½ dl esim. parmesaania tai muuta kovaa väkevää juustoa

1. Pilko kesäkurpitsa ja kuullota sitä hetki öljyssä
2. Kaada kuuma kanaliemi joukkoon ja keitä hiljalleen n. 10 min.
3. Soseuta keitto pamixilla
4. Siirrä keitto takaisin liedelle ja lisää juustot
5. Sekoittele hetki niin että juustot sulavat
6. Koristeeksi vielä yrttejä, esim timjamia

Tuota juustoa ei tarvitse laittaa noin paljon. Loraus ruokakermaa tai hieman kevyttuorejuustoakin  riittää mainiosti.



Kesäkurpitsaa on helppo kasvattaa, jos on jonkinmoinen kasvimaa käytössä. Se on monipuolinen kasvis. Siitä voi valmistaa monenmoista syötävää. Sitä voi täyttää, grillata, paistaa ja käyttää keiton raaka-aineena. Olen joskus nähnyt reseptin, jossa on leivottu jopa pullaa (maito korvattu). Erilaisia kuivakakkujakin siitä voi valmistaa. Reseptejä löytyy netistä.
Salaatissa kurkun voi kovata kesäkurpitsalla. Kokeilkaa!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti