maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kurkku taipuu drinkkiin






kurkku, sokeri ja vesi porisemassa
kurkkumehu suodatuksen jälkeen


Kaksi eri juomaa, joista toinen on sokeriton.
Tällaisen makusiirappipohjaisen juoman, jota tämä ensimmäinen edustaa, voi varmaan tehdä melkein mistä tahansa vihanneksesta tai hedelmästä. Nyt pidättäydytään vain ja ainoastaan kurkussa.
Hentoa aromia ei peitetä millään ylimääräisellä. Alkoholin voi jättää pois ja veikkaisin, että tämä makea juoma maistuu myös lapsille.
Sopivasti vedellä laimennettuna.





 Kurkkujuoma 1.

½ kurkku
0,75 dl sokeria
2 dl vettä
votkaa (tähän koko annokseen n. 4-6 cl tai maun mukaan)
jääpaloja tai murskaa

Kurkku kuoritaan ja kuoret otetaan talteen.
Kuorittu kurkku raastetaan ja se keitetään kattilassa hiljalleen sokerin ja veden kanssa n.10 min
Annetaan jäähtyä.
Jäähtynyt kurkkusiirappi sekoitetaan tehosekoittimessa kurkun kuorien kanssa.
Seos suodatetaan esim. sideharson läpi ja kaikki mehu puristetaan hyvin talteen.
Saatu mehu laitetaan tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
(Harsolle jääneen kurkkumassan voi hyödyntää ruuanlaitossa)



Juoman kokoaminen:

Kurkkumehu
hieman jäämurskaa
Votkaa ( maun mukaan)

Laita lasiin jäämurskaa ja kurkkumehua sekä haluamasi määrä votkaa. Sekoita.
Voit valmistaa juoman myös sheikkerissä.

Tästä annoksesta tulee yksi pitkä tai pari pienempää lasillista.



Kirpsakka/hapokas drinkki kurkusta (ilman sokeria) 2:
(Whizz)

1/4 kurkku kuorittuna
½ sitruunan tai yhden limetin mehu
2 cl votkaa
jäämurskaa
kivennäisvettä

Kaikki muut paitsi kivennäisvesi tehosekoittimeen. Pyöräytetään hyvin sekaisin.
Kaadetaan laseihin ja lisätään kivennäisvettä maun mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti