Hyväksi havaitut reseptit ovat kotikokin aarteita. Niihin voi luottaa ja harvoin ne epäonnistuvat. Selaillessani reseptejäni huomasin, että olin usein kirjoittanut niihin keneltä/mistä resepti on peräisin ja jopa vuosilukukin löytyy useimmista. Ajattelin laittaa niitä tänne blogiin ja myös muita juttuja, esim. tosta leivänleipomisprojektista
maanantai 9. huhtikuuta 2012
porkkanakikhernepihvit
Tällasista juures/kasvispihveistä saa mukavaa vaihtelua aterialle, joko lisukkeena tai sitten sellaisenaan esim. salaatin kanssa.
purkillinen kikherneitä (kypsiä) n. 265 g valutettuna
1 rkl oliiviöljyä
2 kynttä valkosipulia
1 porkkana raastettuna
3 rkl vehnäjauhoja
1 muna
suolaa
mustapippuria
mausteita maun mukaan
öljyä paistamiseen
Kikherneet soseutetaan ensin ja sitten kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Taikinan annetaan levätä ennen pihvien paistoa puolisen tuntia.Taikina on aika löysä. ja pihvit kanattaa paistaa kuten letut. Ei kannata kääntää liian aikaisin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti