perjantai 7. syyskuuta 2012

Munakasrulla 6 + 6 + 1





















Tätä reseptiä olen käyttänyt aika monta vuotta. Helppo muistaa nuo suhteet, kun munia ja maitoa tulee molempia kuus ja sitten yksi desi jauhoja.

Saahan tästä aikaan vaikka mitä gurmeeta, kun antaa mielikuvituksen lentää.
Munakkaan voi täyttää esim. (savu)kalalla, jauhelihalla, kanalla tai kasviksilla. Mausteita voi vaihdella meksikolais-intialais- italialais tyyleillä.
Pizzamunakasrulla esim.
Kaikkein yksinkertaisinta on laittaa väliin pari purkillista maustettua tonnikalaa.

Minulla oli savusiikaa ja lisäksi tein yrteistä: timjamista, rosmariinista, basilikasta ja ruohosipulista oliiviöljyn kanssa pienen kastikkeen, jota laitoin sekä rullan sisään että juustokuorrutteen päälle.

Resepti:

6 dl kermamaitoa (tai pelkkää maitoa)
6 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Täyte:
esim. 2 tlk maustettua tonnikalaa tms.

Päälle:

juustoraastetta

Sekoita aineet keskenään ja kaada uunipellille, jossa on leivinpaperi.
Paista 200-asteessa ja 20 min.
Aseta täytteet päälle ja rullaa. Halutessasi ripottele munakasrullan päälle juustoraastetta.
Laita hetkeksi uuniin, niin että juusto sulaa. Tarjoile esim saalaatin kanssa.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti