Osallistuin Ruskon maatalousnaisten järjestämiin makkaratalkoisiin. Taas tuli opittua paljon uusia asioita.
Jakaannuimme viiteen ryhmään ja teimme viittä eri makkaraa : perunamakkaraa, bratwurstia, riistamakkaraa,chorizoa ja liharyynimakkaraa eli laukkamakkaraa.
Makkaranteon lisäksi saimme vielä extratehtävän. Ryhmät valmistivat lisäksi Itävaltalaista perunasalaattia, punasipulilisäkettä, lämmintä hapankaalia sekä puolukkasinappia, joka ihastutti kauniilla värillään ja hyvällä kirpasakkaalla maullaan.
Yksi ryhmistä huolehti vielä pöydänkattamisesta.
Siis tietenkin söimme sitten lopuksi tekemämme makkarat lisukkeineen päivineen.
Loput makkarat piti sitten jakaa kristillisesti tasan. Niinhän siinä sitte kävi, että nopeimmat kristityt söivät hitaat kristityt...
JA sain ainoastaan kaksi + ½ pientä makkaraa kotiinviemisiksi. Enkä ensimmäistäkään riistamakkaraa, jotka meidän ryhmä-rämä valmisti. Pitäiskö taas vähän murista.
Jaksaa vaivaa, jaksaa vaivaa Teija , 20 min ? |
kilpailijatiimin ilmanpoisto-operaatiota |
pursotusvaihe |
Raakaa riistamakkaraa |
80-asteinen vesi, 70.asteinen makkara on valmis |
Hieno pursotusvehje! maksaa 200 euroo. |
braatwursteja paistumassa |
Lämmin hapankaali ryyditettynä tomaattipyreellä ja smetanalla |
puolukkasinappia |
Ei kuvatekstiä :) |
Kiitos mukavasta seurasta ja kivoista kuvista.
VastaaPoistaSitten vaan tekemään kotona makkaraa. Mun tuliaismakkarat (3 kpl) ja hapankaali meni kuopuksen maisteltavaksi. Hyvää kuulema oli.
Puolukkasinappia pitäisi myös tehdä.
T.Teija