maanantai 19. syyskuuta 2011

Makkara, tuo mainio pakkaus!

Anteeksi että vaivaan sanoi äite makkarataikinalle.
Osallistuin Ruskon maatalousnaisten järjestämiin makkaratalkoisiin. Taas tuli opittua paljon uusia asioita.
Jakaannuimme viiteen ryhmään ja teimme viittä eri makkaraa : perunamakkaraa, bratwurstia, riistamakkaraa,chorizoa ja liharyynimakkaraa eli laukkamakkaraa.
Makkaranteon lisäksi saimme vielä extratehtävän. Ryhmät valmistivat lisäksi Itävaltalaista perunasalaattia, punasipulilisäkettä, lämmintä hapankaalia sekä puolukkasinappia, joka ihastutti kauniilla värillään ja hyvällä kirpasakkaalla maullaan.
Yksi ryhmistä huolehti vielä pöydänkattamisesta.
Siis tietenkin söimme sitten lopuksi tekemämme makkarat lisukkeineen päivineen.
 Loput makkarat piti sitten jakaa kristillisesti tasan. Niinhän siinä sitte kävi, että nopeimmat kristityt söivät hitaat kristityt...
JA sain ainoastaan kaksi + ½  pientä makkaraa kotiinviemisiksi. Enkä ensimmäistäkään riistamakkaraa, jotka meidän ryhmä-rämä valmisti. Pitäiskö taas vähän murista.






Jaksaa vaivaa, jaksaa vaivaa Teija , 20 min ?


 





kilpailijatiimin ilmanpoisto-operaatiota



pursotusvaihe

Raakaa riistamakkaraa

80-asteinen vesi, 70.asteinen makkara on valmis


Hieno pursotusvehje! maksaa 200 euroo.


































braatwursteja paistumassa

















Lämmin hapankaali ryyditettynä tomaattipyreellä ja smetanalla

puolukkasinappia


















Ei kuvatekstiä  :)

1 kommentti:

  1. Kiitos mukavasta seurasta ja kivoista kuvista.
    Sitten vaan tekemään kotona makkaraa. Mun tuliaismakkarat (3 kpl) ja hapankaali meni kuopuksen maisteltavaksi. Hyvää kuulema oli.
    Puolukkasinappia pitäisi myös tehdä.
    T.Teija

    VastaaPoista