Minulla on muutama salaatinkastike, joita on tullut pyöriteltyä useampi vuosi.
Yksi lempparini on M. Rusilta saamani hunajainen basilikasalaattikastike.
Kastike on melko monipuolinen, koska sitä voi lorauttaa yhtäläisesti vaikka pastan päälle tai syödä grillilihan tai kanan kanssa kuin siis myös käyttää perinteisenä salaatinkastikkeena. Välillä olen tehnyt turkkilaisesta jugurtista tai kermaviilistä "valkoisen" kastikkeen eo. kastikkeen kanssa, joka käy vaikka dippikastikkeesta tai kalan kanssa.
4 rkl sinappia
3 rkl hunajaa
1 tl sitruunapippuria
3 valkosipulinkynttä
4 rkl valkoviinietikkaa (tai sitruunan mehua)
ruukku tuoretta basilikaa
tai 1/2 dl kuivattua basilikaa
suolaa
8 dl öljyä
kylmää vettä
Laita kulhoon kaikki muut ainekset paitsi öljy ja vesi. Sekoita sauvasekoittimella ja ala lisäämään öljyä ohuena nauhana. Kun kastikeesta on tullut paksua, lisää hieman kylmää vettä kokoajan sekoittaen.
Tämä on aika iso resepti, joten sen voi puolittaa.
Kannattaa maistaa ja lisätä esim. hunajaa jos makeus ei ole kohdallaan. Käytetyt raaka-aineet vaikuttavat aina lopputulokseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti