keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Iki-ihana Mansikka Brita



Se Kuuluisa viimeinen pala, jota kukaan ei kehtaa ottaa












20 annosta

Kakkupohja
150 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %) tai voita
1 1/2 dl sokeria
4 kpl keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kevytmaitoa

Marenki
4 kpl valkuaista
2 dl sokeria
3/4 dl mantelilastuja

Täyte
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
10 dl mansikoita

Ensin valmistetaan pohja, joka levitetään uuninpellille. Seuraavaksi marenki, joka levitetään kakkupohjan päälle ja ripotellaan mantelilastut päälle. Paistetaan 175-asteessa 30 min. kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Kun kakkupohja on jäähtynyt se puolitetaan. Täytetään kermavaahdolla ja mansikoilla. Pinnalle vielä mansikoita koristeeksi. Siinä se on.

Rapsakka koostumus, mansikan makeus sekä kermavaahdon sietämätön keveys!
En siis laittanut rahkaa täytteeseen, pelkästään vatkattua kermaa.


Ai nii, ne kädet piti pestä jossain välissä.
En ole sitte ikinä nähnyt tollasta leipomusohjetta, kun tossa alla olevassa linkissä on. Melkein vois sanoa että se on jo lukijan aliarvioimista.


Ohje on peräisin täältä:

http://www.maku.fi/resepti/mansikkainen-brita-kakku
 .













1 kommentti:

  1. Moi!
    Aikas hauskanen ohje, eipä ole ennen tullut vastaam noin perusteellista. Tulee mieleen lähinnä lasten keittokirja. Mietin tässä kovin, että muistitko kiinnittää hiuksesi ;o)
    Brita-kakku on kyllä yksi parhaista!

    T.Teija

    VastaaPoista