lauantai 2. huhtikuuta 2011

Cake au lard



Tätä pekonikakkua saimme maistaa ekan kerran Minnan ja Philippen luona.

Kiitos reseptistä!



Le taikina

150 g de lard (pekonia)
250 g de farine (jauhoja)
4 oeufs (munaa)
1 sachet de levure chimique (2 rkl leivinjauhetta)
1/2 dl de huile (öljy)
1/2 dl de vin blanc sec ( kuivaa valkoviiniä)
poivre (pippuria maun mukaan)

120 g d´olives vertes denoyotees (vihreitä oliiveja)
50g de pistaches (kuorittuja pistaasipähkinöitä)
150 d fromage rape (juustoraastetta)
10 g de beurre pour le moule (voita vuuan voitelemiseen)

Valmistus:

Pekoni pilkotaan ja paistetaan kypsäksi paistinpannulla.
Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään
Munat lisätään joukkoon sekä öljy ja valkoviini.
Sekoitetaan hyvin.
Lisätään paistettu pekoni, oliivit, pistaasit ja juustoraaste.
Sekoitetaan ja taikina nostellaan voideltuun pitkulaiseen vuokaan.
Paistetaan 180-asteessa n. 1 h
Jäähdytä "cake" ritilällä.






Tätä syödään aperitiivin kanssa ennen varsinaista ruokaa

Tarjoa lämpimänä tai kylmänä!


Servez tiède ou froid à l' apéritif !

2 kommenttia:

  1. Nam, kuulostaapa herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Tää on tooosi hyvää! Ei tartte laittaa päälle enää mitään. Kaikki kompaktisti joukossa :)

    VastaaPoista