torstai 14. huhtikuuta 2011

BURGUNDILAISET PÄÄRYNÄT - Poires belle dijonnaise

 

 

 

 

 

 

 

 

 




BURGUNDILAISET PÄÄRYNÄT - Poires belle dijonnaise ( 4:lle )

Aika: 45 min.
  • 4 kiinteää päärynää
  • 5 dl ( burgundilaista ) punaviiniä
  • 200 g sokeria
  • 2 mausteneilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 3 - 4 rkl mustaherukkahyytelöä
Kiehauta punaviini ja sokeri kasarissa, lisää neilikat ja kanelitanko.
Anna kiehua hiljalleen 5 min.
Kuori päärynät, mutta jätä kanta paikalleen.
Asettele päärynät varovasti kasariin ja hauduta niitä n. 1/2 tuntia kypsiksi.
Päärynöiden on tultava juuri ja juuri kypsiksi, etteivät ne hajoa.
Nosta päärynät pannusta ja asettele ne tarjoiluvadille.
Keitä punaviinilientä, kunnes jäljellä on n. puolet. Poista neilikat ja kanelitanko ja mausta liemi mustaherukkahyytelöllä.
Sekoita kastiketta, kunnes hyytelö on kokonaan sulanut ja jäähdytä seos.
Kaada kastike jäähtyneiden päärynöiden päälle.

Vinkki:

tarjoa päärynät vaniljajäätelön kera.

Resepti on peräisin täältä:http://www.keittotaito.com/index.html

Ei kannata antaa ton herukkahyytelön pelästyttää, normi hillo käy joukkoon. Ja jos ei oo punaviiniä, niin mustaherukkamehu käy tai muukin mehu. Neilikka ja kaneli pussista käy (jos jäi kun leivoit joulupipareita) ja jos ei käy , niin sitte vaan esim. vanilijasokeria mausteeksi.

Kävipä tässä sitten ittelle semmonenkin juttu, että joku oli syönyt sen jätskinkin tuolta pakastimesta. EI HÄTIÄ MITIÄ! Tee-se-itse-nainen /mies/ihminen tietenki pyöräyttää jätskinkin yht´äkkiä, tosta vaan. Saatavilla olevista raaka-aineista. Mutta jos punaviiniä käyttää pitää sen tietenkin olla ehdottomasti tota burgundilaista :)




















4 kommenttia:

  1. Ei ole totta! Meillä taitaa olla kuu samaan suuntaan kallellaan, kun on niin usein samansuuntaiset herkut.Meillä oli viikonloppuna kans päärynöitä, keitin ne minttuteessä, jossa oli mausteena tähtianista, kanelia ja neilikkaa ja muscavadosokeria.Koko komeus kruunattiin appelsiinituorejuusto-kermavaahdolla!

    VastaaPoista
  2. No namia, kertakaikkiaan. Sitäpä kokeilen seuraavaksi. Omena kuuluu myös olevan hyvää haudutettuna valkoisessa balsamicossa.... Onneksi kokkailtavaa riittää !

    VastaaPoista
  3. tyhmä kysymys mutta miksi ranskaksi dijonilaiset päärynät on suomeksi burgundilaiset?.. se vaan kävi jotenkin silmään ja voi olla ihan asia jota en vaan tajua :)

    VastaaPoista
  4. Ei ollu lainkaan tyhmä kysymys. Varmaan monikaan ei tiedä että Dijon on Burgundin pääkaupunki ja että nimitystä "ala dijonnaise" käytetään usein ruuista joissa on käytetty ko. sinappia tai jos jälkiruoka sisältää mustaherukkaa.

    VastaaPoista