tag:blogger.com,1999:blog-9001887657604525601.post7858441538003287734..comments2024-02-22T08:07:33.376-08:00Comments on Anteeksi että vaivaan sanoi äite taikinalle: Kahdeksan vuoden takainen vahinkoJaana Lhttp://www.blogger.com/profile/12766795906925423640noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-9001887657604525601.post-74316757073864481382011-11-14T08:10:26.029-08:002011-11-14T08:10:26.029-08:00-Hei hyvä idea, seuraavaksi kokeillaan vaahteraa!-Hei hyvä idea, seuraavaksi kokeillaan vaahteraa!Jaana Lhttps://www.blogger.com/profile/12766795906925423640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9001887657604525601.post-63457575403726002772011-11-14T02:20:22.124-08:002011-11-14T02:20:22.124-08:00Mielenkiintoisia nuo nimet. Itse olen lähtöisin Et...Mielenkiintoisia nuo nimet. Itse olen lähtöisin Etelä-Karjalasta Simpeleeltä. Meillä se oli muikku. Muje oli erään paikallisen suvun sukunimi. Kiteeltä kotoisin oleva vaimoni taas opetti minulle, että muikku ja muje tarkoittavat samaa. Riäpys, reäpys ja rääpys ovat ilmeisesti suoraa lainaa venäjän kielestä. Siellä muikku on rjäpushka (ven. ряпушка). Ja venäjän ja ukrainan kielessä villakuoreen nimi on moiva (ven. мойва).<br /><br />Mitä taas tulee savustamiseen, niin en ole sitä viime aikoina isommin harrastanut. Reilu 15 vuotta sitten kalastelin paljonkin ja sitä kautta myös savustelin kalaa. Lahnaa tuli sitten eräänä talvena syötyä niin paljon, että ei enää kelpaa. Tai kelpaa, jos savustaa vaahteran lastuja käyttäen. Vaahtera antaa kalalle kauniin kullanruskean värin ja maku tulee pehmeämpi kuin lepällä tai katajalla. Eikä tarvitse sokeraita tai muita lisukkeita käyttää. Pelkät lastut riittävät.Iskähttps://www.blogger.com/profile/11823284272956431634noreply@blogger.com